Grillet Italiensk salat
- 1 stk gul/grønn squash
- 1 stk aubergine
- 1 stk fennikel
- 1 stk rød paprika
- 2 stk plommetomater
- 1 stk sjalottløk
- 1.4 pt. basilikum
- 2 never rucola
- 4 ss pinjekjerner
- 1.5 dl olivenolje
- 2 ss sitronsaft
- norsk flaksalt (Havsnø)
- 50 g Holtefjell (hard ost i parmensanligaen)
- 4 skiver baguette/landbrød
Pepperrot og sitronmajones
- 2 stk eggeplommer
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ss vann
- 0.5 dl olivenolje
- 1.5 dl solsikkeolje
- 1 ss søt sennep
- 1.5 ss sitronsaft (smak til)
- 1 ts sitronskall
- 1 stk sjalottløk
- 1 cm pepperrot
- 1 ss rømme
- salt
Sprø kyllingsnacks
- 10 stk kyllingvinger
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts salt
- 1 ts røkt paprikapulver
Slik gjør du:
- Skyll alle grønnsakene i kaldt vann og tørk av. Del auberginen og squashen i cirka én centimeter tykke skiver på langs slik at det blir store skiver. Paprikaen deles i to, mens fennikelen deles i åtte «båter» slik at de fortsatt henger sammen i roten, da blir den enklere å snu på grillen.
- Salt alle disse grønnsakene, gni dem inn med olivenolje og grill alt sammen til de har fått en god farge, myk kjerne og plenty grillsmak.
- Ha alt i en form, dra skinnet av paprikaen og del alle grønnsakene i store biter med en skarp kniv.
- Tomaten snittes i toppen, kokes i 30 sekunder og skylles i kaldt vann i ett minutt, før skinnet dras av. Del den i fire og fjern kjernen. Del tomatkjøttet i store biter med en skarp kniv.
- Vend så alle ingrediensene forsiktig sammen med olivenolje, finhakket sjalottløk, sitronsaft og salt. Dryss over ristede pinjekjerner, basilikum, rucola og revet Holtefjell-ost.
- Serveres nygrillet med grillet baguette og pepperrotmajones.
Pepperrot og sitronmajones:
- Visp eggeplommer, hvitvinseddik, sennep, salt og vann godt sammen. Spe inn oljen litt etter litt mens du visper kraftig. Nå tykner dette til en fyldig majoneskonsistens.
- Riv opp pepperroten og sitronskallet på et fint rivjern (microplane), finhakk sjalottløken og bland dette sammen inn med rømmen.
- Smak til med salt og sitronsaft.
Sprø kyllingsnacks:
- Bruk en stor kniv som har sett sine beste dager, og hakk bestemt gjennom den tynneste «øverste» delen av vingen. Trykk kjøttet litt nedover de to benpipene som stikker ut.
- Krydre med salt, sitronsaft og røkt paprikapulver, og grill dem sprø i godt og vel i 15 minutter. Under grilling trekker kjøttet seg nedover, og bena blir dekorative og kjekke å holde i når man gnager kyllingvingene i seg.