Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Litt grønnere

Grillet grønnsakssalat med sprø kyllingvinger og pepperrotmajones

Salaten som passer til alt – eller ingenting
Oppskrift på grillet grønnsakssalat med sprø kyllingvinger og pepperrotmajones

Oppskrift på grillet grønnsakssalat med sprø kyllingvinger og pepperrotmajones

-
+

Grillet Italiensk salat

  • 1 stk gul/grønn squash
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk plommetomater
  • 1 stk sjalottløk
  • 1.4 pt. basilikum
  • 2 never rucola
  • 4 ss pinjekjerner
  • 1.5 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • norsk flaksalt (Havsnø)
  • 50 g Holtefjell (hard ost i parmensanligaen)
  • 4 skiver baguette/landbrød

Pepperrot og sitronmajones

  • 2 stk eggeplommer
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss vann
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1.5 dl solsikkeolje
  • 1 ss søt sennep
  • 1.5 ss sitronsaft (smak til)
  • 1 ts sitronskall
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 cm pepperrot
  • 1 ss rømme
  • salt

Sprø kyllingsnacks

  • 10 stk kyllingvinger
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 1 ts røkt paprikapulver

Slik gjør du:

  • Skyll alle grønnsakene i kaldt vann og tørk av. Del auberginen og squashen i cirka én centimeter tykke skiver på langs slik at det blir store skiver. Paprikaen deles i to, mens fennikelen deles i åtte «båter» slik at de fortsatt henger sammen i roten, da blir den enklere å snu på grillen.
  • Salt alle disse grønnsakene, gni dem inn med olivenolje og grill alt sammen til de har fått en god farge, myk kjerne og plenty grillsmak.
  • Ha alt i en form, dra skinnet av paprikaen og del alle grønnsakene i store biter med en skarp kniv.
  • Tomaten snittes i toppen, kokes i 30 sekunder og skylles i kaldt vann i ett minutt, før skinnet dras av. Del den i fire og fjern kjernen. Del tomatkjøttet i store biter med en skarp kniv.
  • Vend så alle ingrediensene forsiktig sammen med olivenolje, finhakket sjalottløk, sitronsaft og salt. Dryss over ristede pinjekjerner, basilikum, rucola og revet Holtefjell-ost.
  • Serveres nygrillet med grillet baguette og pepperrotmajones.

Pepperrot og sitronmajones:

  • Visp eggeplommer, hvitvinseddik, sennep, salt og vann godt sammen. Spe inn oljen litt etter litt mens du visper kraftig. Nå tykner dette til en fyldig majoneskonsistens.
  • Riv opp pepperroten og sitronskallet på et fint rivjern (microplane), finhakk sjalottløken og bland dette sammen inn med rømmen.
  • Smak til med salt og sitronsaft.

Sprø kyllingsnacks:

  • Bruk en stor kniv som har sett sine beste dager, og hakk bestemt gjennom den tynneste «øverste» delen av vingen. Trykk kjøttet litt nedover de to benpipene som stikker ut.
  • Krydre med salt, sitronsaft og røkt paprikapulver, og grill dem sprø i godt og vel i 15 minutter. Under grilling trekker kjøttet seg nedover, og bena blir dekorative og kjekke å holde i når man gnager kyllingvingene i seg.