Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Luras kjøttkaker

Oppskrift på kjøttkaker

Oppskrift på kjøttkaker

-
+

Kjøttkaker

  • 1.00 kg grov kjøttdeig
  • 20.00 g hvetemel
  • 50.00 g potetmel
  • 20.00 g brødrasp
  • 0.50 løk (raspes grovt)
  • 3.00 g salt
  • 1.00 g malt hvit pepper
  • 1.00 knivsodd malt muskat
  • 1.00 egg
  • 2.50 dl melk
  • 2.50 dl vann

Oksekraft

  • 1.00 kg kraftben av storfé
  • 1.00 ts salt
  • 0.50 ts malt pepper
  • 1.00 gulrot
  • 1.00 gul løk
  • 0.25 sellerirot
  • 0.30 purreløk

Brun saus

  • 1.00 l god oksekraft
  • 100.00 g margarin
  • 2.00 ss hvetemel

Slik gjør du:

 

Kjøttkaker

▶ Ha kjøttdeig i miksebolle og rør sakte rundt. Bland salt, pepper og muskat sammen og ha i kjøttdeigen. Bland så hvetemel, potetmel og brødrasp godt sammen og miks inn i deigen. Ha i egg og løk og spe med vann og melk, litt av gangen. Rør til alt er godt blandet. Kjøttkakene formes runde og stekes i melange på middels varme på begge sider.

 

Oksekraft

▶ Ha salt/pepper over ben og sett i ovnen. Stek på 220°C i cirka 30 minutter. Grovkutt grønnsakene. Ha bena i en kasserolle. Ha i grønnsakene og fyll på vann til det dekker. Kok opp. Skum av kraften underveis. Skru ned og la trekke i cirka 1 ½ time. Sil kraften og la redusere videre i cirka 20 minutter.

 

Brun saus

▶ Smelt smør og ha i mel. La det brunes i cirka fem minutter. Spe og rør med oksekraft og la det koke ut mellom hver gang du sper. Når all kraften er i, la sausen småkoke i cirka 20 minutter. Er sausen litt lys kan du ha noen dråper med sukkerkulør. Smak til med salt og pepper.

 

▶ Server kjøttkakene i brun saus med gode, kokte poteter og grønnsaker/ertestuing.