Gir én liter iskremrøre
Slik gjør du:
ISKREM
Varm melk, sukker og brunet smør i en gryte til det syder. Sørg for at alt sukkeret er løst opp. Pisk eggeplommer i en bolle til en jevn blanding. Pisk forsiktig den varme melken inn i eggeplommene. Ha røren tilbake i en gryte, varm opp under stadig omrøring. Ta gryten av varmen når blandingen har nådd 82 grader. Husk å vispe videre i to minutter etter at du har tatt gryten av varmen. Sil røren gjennom en finmasket sikt. Avkjøl over isbad. Frys i iskremmaskin.
CRUMBLE
Hakk nøttene i en kjøkkenmaskin i noen sekunder til en grov blanding. Pisk sammen smør og sukker. Ha i nøtter og mel og bland godt. Ha i vakuumposer og vakuumer. Frys. Når denne blandingen er frossen og hard, riv med en microplane eller et annet fint rivjern. Bre utover et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen ved 180 grader i seks minutter. Bryt opp i biter. Stek i seks minutter til. Gjenta inntil blandingen er jevnt stekt, sprø og gyllen.
SAUS
Bland kaffe, sukker, maltekstrakt og fløte i en gryte. Kok opp, reduser varmen og la småkoke til blandingen er tykk, redusert, mørk og karamellaktig.
SERVERING
Ha crumble i bunnen av en skål. Ha en kule iskrem oppå. Hell over saus.