Server med noe grønt eller potetmos og en sitronskive eller et par dråper eddik.
En klatt dillsmør som smelter over den varme fisken er også veldig godt og vanlig i mange av oppskriftene på grillet makrell.
Forberedelser og koketid: 10 minutter
Slik gjør du
Varm en jernpanne så varm du overhodet klarer. Før du legger i fisken, vær nøye med å tørke av den varme pannen med en god slump tørkepapir.
Legg makrellfiletene i pannen, med skinnet ned. Det vil bli mye røyk idet fettet renner ned i pannen og skinnet blir sprøtt, så pass på at viften står på fullt.
Salte kjøttsiden av fisken mens skinnet stekes. Når skinnet er ferdig- det skal bli veldig mørkt- snu fileten over til den andre siden og stek i rundt et halvt minutt. Fisken skal fortsatt ha en kjerne som ikke er helt gjennomstekt. Legg makrellen på en varm tallerken. Legg litt salt på skinnsiden også, og server.