Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Magnus Nilsson

Grillet makrell

Oppskrift på grillet makrell av Magnus Nilsson

Oppskrift på grillet makrell av Magnus Nilsson

-
+

Grillet makrell

  • 4.00 makrellfileter, i romtemperatur
  • salt

Server med noe grønt eller potetmos og en sitronskive eller et par dråper eddik.
En klatt dillsmør som smelter over den varme fisken er også veldig godt og vanlig i mange av oppskriftene på grillet makrell.
Forberedelser og koketid: 10 minutter

Slik gjør du

Varm en jernpanne så varm du overhodet klarer. Før du legger i fisken, vær nøye med å tørke av den varme pannen med en god slump tørkepapir.

Legg makrellfiletene i pannen, med skinnet ned. Det vil bli mye røyk idet fettet renner ned i pannen og skinnet blir sprøtt, så pass på at viften står på fullt.

Salte kjøttsiden av fisken mens skinnet stekes. Når skinnet er ferdig- det skal bli veldig mørkt- snu fileten over til den andre siden og stek i rundt et halvt minutt. Fisken skal fortsatt ha en kjerne som ikke er helt gjennomstekt. Legg makrellen på en varm tallerken. Legg litt salt på skinnsiden også, og server.

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen