Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mango Sticky Rice

-
+

  • 3 dl ris, klebrig (glutinous rice)
  • 2 dl kokosmelk
  • 100 g sukker
  • 0.5 ts salt
  • 2 stk mango
  • sesamfrø, svarte
  • 3.5 dl kokosmelk
  • 1 dl sukker
  • 1 klype salt
  • 1.5 ss maisstivelse

Slik gjør du:

  • Skyll risen grundig under kaldt vann til vannet blir helt klart. Bløtlegg risen i minst tre timer, gjerne natten over.
  • Finn frem en bambuskurv og legg et rent, fint og tynt kjøkken­håndkle over. Sil av vannet fra risen, og skyll risen et par ganger til.
  • Fordel risen jevnt utover i bambuskurven. Lag en grop midt i risen og dekk til med kjøkkenhåndkle (pakk håndkleet over risen). Sett på lok­ket til bambusdamperen. Ha vann i en kasserolle som er litt mindre enn bambusdamperen. Bruk nok vann til at det ikke tørrkoker, men ikke så mye at risen får kontakt med vannet.
  • Sett bambusdamperen med risen oppå kasserollen. Kok opp og la risen få dampe i 25–30 minutter, til den er gjen­nomkokt. Prøvesmak på risen etter cirka 20 minutter, for å sjekke om den trenger noen minutter ekstra.
  • Mens risen damper, kan du lage kokossausen. Varm opp kokos­melk i en kjele, og tilsett sukker og salt. Rør til sukkeret er oppløst. Sett til side.
  • Når risen er ferdig dampet, har du den over i en bolle. Vend kokossausen inn i risen mens den fortsatt er varm. Rør forsiktig sammen slik at risen absorberer sausen. La den avkjøle seg i cirka 15 minutter.
  • Nå kan du lage den tykke kokossausen som skal helles over. Varm opp kokosmelk sammen med sukker, salt og maisenna. Rør godt og for å forhindre at sausen klumper seg. Det skal ta cirka tre til fem minutter å lage. Når sukkeret er oppløst og sausen har fått en tykk konsistens, er den ferdig. Sett til avkjøling.
  • Skrell mangoene og skjær dem i tynne skiver eller terninger. Ser­ver sammen med den lune risen. Dryss til slutt en klype sesamfrø over risen.

Utstyr: Bambussteamer og tynt kjøkkenhåndkle