Potetsalat med erter og mynte
- 1 kg kokefaste poteter, skåret i 2–3 cm biter
- 2 stk hvitløksfedd, most med litt salt i en morter eller med flatsiden av en kniv
- 1 stk sitron, skallet, revet
- 4 ss sitronsaft
- 0.75 ts malt koriander
- 1 dl extra virgin olivenolje
- 350 g erter
- 6 stk vårløk
- 20 g bladpersille
- 20 g mynte
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Kok potetene møre i lettsaltet vann. Pass på så du ikke overkoker dem. Renn av og la dampe av et par minutter.
- Bland sammen hvitløk, revet sitronskall, sitronsaft, koriander og extra virgin olivenolje, samt salt og pepper etter smak. Bland halvparten av denne dressingen inn i de varme potetene. Avkjøl.
- Kok erter i lettsaltet vann i 1 minutt. Ha over i en bolle med isvann, eller renn av under kaldt vann til ertene her helt avkjølte.
- Når potetene er avkjølte, bland sammen med erter, vårløk, urter og resten av dressingen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitron eller olivenolje, om nødvendig.