Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 230 grader, over- og undervarme.
- Del aubergine i to på langs. Lag noen snitt på kryss og tvers på kuttsiden. Det skal ikke gå gjennom. Ha på salt og la stå i 10–15 minutter. Tørk godt av og ha 3 ss olivenolje over auberginene. Ha bakepapir i en passende ildfast form og ha over auberginene. Bak til mør og gyllen, 25–30 minutter. Avkjøl.
- Del tomat i to. Rasp kuttsiden til du kun har skinnet igjen. Kast skinnet. Sett en sil over en bolle og ha i tomatmassen. La renne av i noen minutter.
- Bland sammen tahini, halvparten av den moste hvitløken, halvparten av sitronsaft, og cirka 3 ss av saften som har rent ut av tomatene. Smak til med salt og pepper.
- Bland sammen tomatmassen med isot biber 2 ss extra virgin olivenolje og resten av hvitløken og sitronsaften. Smak til med salt.
- Rett før servering, topp auberginene med tahinisaus, tomat, granateplekjerner og frisk koriander.