Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Aubergine med tomat, tahini og granateple

Slik har du aldri spist aubergine
Oppskrift på aubergine med tomat, tahini og granateple
-
+

Aubergine

  • 3.00 stk aubergine
  • 5.00 ss olivenolje
  • 400.00 g frisk solmoden tomat
  • 50.00 g tahini
  • 1.00 stk hvitløksfedd
  • 2.00 ss sitronsaft
  • 0.50 ts isot biber (urfachili, kan sløyfes)
  • 0.50 stk granateple (kjernene)
  • frisk koriander
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 230 grader, over- og undervarme.
  • Del aubergine i to på langs. Lag noen snitt på kryss og tvers på kuttsiden. Det skal ikke gå gjennom. Ha på salt og la stå i 10–15 minutter. Tørk godt av og ha 3 ss olivenolje over auberginene. Ha bakepapir i en passende ildfast form og ha over auberginene. Bak til mør og gyllen, 25–30 minutter. Avkjøl.
  • Del tomat i to. Rasp kuttsiden til du kun har skinnet igjen. Kast skinnet. Sett en sil over en bolle og ha i tomatmassen. La renne av i noen minutter.
  • Bland sammen tahini, halvparten av den moste hvitløken, halvparten av sitronsaft, og cirka 3 ss av saften som har rent ut av tomatene. Smak til med salt og pepper.
  • Bland sammen tomatmassen med isot biber 2 ss extra virgin olivenolje og resten av hvitløken og sitronsaften. Smak til med salt.
  • Rett før servering, topp auberginene med tahinisaus, tomat, granateplekjerner og frisk koriander.