Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 250 grader, varmluft.
- Ha salt på potetterningene og la stå i 15 minutter. Skyll av og tørk godt. Dette ekstra steget gjør potetene sprøere. Har du dårlig tid, holder det å tørke potetene godt.
- Bland potetene med 3 ss olivenolje. Fordel på et stekebrett. Stek midt i ovnen i 10 minutter. Skru ned temperaturen til 220 grader, fortsatt varmluft. Stek videre til gyllen og gjennomstekt, typisk 15-20 minutter (25-30 minutter totalt). Vend potetene en gang eller to underveis.
- Varm opp extra virgin olivenolje i en stor, tykkbunnet kasserolle eller stekepanne over medium varme. Fres hvitløken i ett minutt. Ha i chiliflak og koriander og fres videre under stadig omrøring til korianderen har «visnet», 20-30 sekunder. Ha i potetene og bland godt sammen. Trekk av varmen. Smak til med salt.
- Ha over på serveringsfat. Skvis over frisk sitronsaft, om du ønsker, og dryss resten av korianderen over. Server med en gang.