Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Batata harra

Hissige poteter
Oppskrift på batata harra

Oppskrift på batata harra

-
+

Batata harra

  • 3 ss olivenolje
  • 1 kg poteter
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 5 stk hvitløksfedd i tynne skiver
  • 2 ts tyrkiske chiliflak (pul biber/Aleppo pepper) eller annen type chili etter smak
  • 35 g frisk koriander, grovhakket
  • 4 stk sitronbåter (kan sløyfes)
  • salt

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 250 grader, varmluft.
  • Ha salt på potetterningene og la stå i 15 minutter. Skyll av og tørk godt. Dette ekstra steget gjør potetene sprøere. Har du dårlig tid, holder det å tørke potetene godt.
  • Bland potetene med 3 ss olivenolje. Fordel på et stekebrett. Stek midt i ovnen i 10 minutter. Skru ned temperaturen til 220 grader, fortsatt varmluft. Stek videre til gyllen og gjennomstekt, typisk 15-20 minutter (25-30 minutter totalt). Vend potetene en gang eller to underveis.
  • Varm opp extra virgin olivenolje i en stor, tykkbunnet kasserolle eller stekepanne over medium varme. Fres hvitløken i ett minutt. Ha i chiliflak og koriander og fres videre under stadig omrøring til korianderen har «visnet», 20-30 sekunder. Ha i potetene og bland godt sammen. Trekk av varmen. Smak til med salt.
  • Ha over på serveringsfat. Skvis over frisk sitronsaft, om du ønsker, og dryss resten av korianderen over. Server med en gang.