Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Blomkålsalat med tahini

Blomkålens nye klær
Oppskrift på blomkålsalat med tahini fra Midtøsten

Oppskrift på blomkålsalat med tahini fra Midtøsten

-
+

Blomkålsalat

  • 500 g Blomkål i buketter
  • 3 ss Olivenolje
  • 1.5 ts Hel spisskummen
  • 1 ts Tyrkiske chiliflak (isot biber, kan sløyfes)
  • 50 g Mandler
  • 1 stk Raus håndfull (15 g) friske korianderblader
  • Salt

Tahinidressing

  • 50 g Tahini
  • 2 ss Sitronsaft
  • Vann
  • Salt og pepper

Med velutvalgte kryddere blir ovnsbakt blomkål spennende.

Slik gjør du:


Blomkålsalat

  • Forvarm ovnen til 230 grader, over- og undervarme.
  • Bland sammen blomkålbuketter, olivenolje, spisskummen, chiliflak og litt salt. Fordel på et stekebrett.
  • Stek høyt i ovnen til blomkålen er gjennomstekt og brun i kantene, 25-30 minutter. Vend gjerne etter 15-20 minutter. Avkjøl.
  • Rist mandlene i ovnen til de er gode og sprø, omlag 10 minutter. Gjør det gjerne samtidig med at blomkålen er i ovnen, om du har plass. Avkjøl.

Tahinidressing

  • Lag tahinidressing ved å blande sammen tahini og sitronsaft. Spe med 1-2 ss kaldt vann til dressingen har konsistens som tynn yoghurt. Smak til med salt og pepper.
  • Rett før servering, vend sammen blomkål, nøtter og koriander. Ha over tahinidressingen, eller server den ved siden av.