Med velutvalgte kryddere blir ovnsbakt blomkål spennende.
Slik gjør du:
Blomkålsalat
- Forvarm ovnen til 230 grader, over- og undervarme.
- Bland sammen blomkålbuketter, olivenolje, spisskummen, chiliflak og litt salt. Fordel på et stekebrett.
- Stek høyt i ovnen til blomkålen er gjennomstekt og brun i kantene, 25-30 minutter. Vend gjerne etter 15-20 minutter. Avkjøl.
- Rist mandlene i ovnen til de er gode og sprø, omlag 10 minutter. Gjør det gjerne samtidig med at blomkålen er i ovnen, om du har plass. Avkjøl.
Tahinidressing
- Lag tahinidressing ved å blande sammen tahini og sitronsaft. Spe med 1-2 ss kaldt vann til dressingen har konsistens som tynn yoghurt. Smak til med salt og pepper.
- Rett før servering, vend sammen blomkål, nøtter og koriander. Ha over tahinidressingen, eller server den ved siden av.