Fylte paprika med yoghurt og chilismør
- 8 stk røde spisspaprika
- 100 g bulgur
- 100 g grønne linser (helst puy- eller belugalinser)
- 1 stk liten løk, finhakket
- 10 g finhakket frisk bladpersille (uten tykke stilker), pluss ekstra til servering
- 5 g finhakket frisk dill
- 4 stk hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss extra virgin olivenolje
- 2 ts tyrkiske chiliflak
- 0.5 ts malt spisskummin
- 0.5 ts malt koriander
- 0.5 ts salt
- 1 ss tomatpuré
- 3 dl yoghurt
- 3 ss smør
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 200 grader, over- og undervarme
- Forkok linsene i lettsaltet vann i seks minutter. Renn av.
- Samtidig, skjær toppen av paprikaene . Ta ut frø og hinner så godt du får til. En teskje er et godt verktøy.
- Bland sammen bulgur, linser, løk, urter, halvparten av hvitløken (to finhakkede fedd), olivenolje og krydder. Fyll i paprikaene. Bulgur og linser kommer til å ese ut, så ikke fyll paprikaene mer enn 3/4 fulle. Hvor mange paprikaer du trenger, avhenger av hvor store de er. Det kan derfor hende du trenger færre eller flere enn det som står i oppskriften. Legg paprikaene i en ildfast form hvor de kan ligge tett, uten for mye mellomrom.
- Bland sammen tomatpuré, resten av hvitløken (to finhakkede fedd) og kokende vann. Hell over paprikaene. Dekk formen med folie eller bakepapir.
- Stek midt i ovnen til paprikaen er myk og ris og linser kokte, rundt én time. Fyll på med ekstra væske om det truer med å koke tørt. Avkjøl noe.
- Smelt smør sammen med olivenolje i en liten stekepanne. Når det bobler godt, trekk av varmen. Bland inn chiliflak.
- Server paprikaene varme (men ikke glohete) med yoghurt, chilismør og et lite dryss finhakket bladpersille.