Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Fylte paprika med yoghurt og chilismør

Kålrulettens fyrrige fetter
Oppskrift på fylte paprika med yoghurt og chilismør

Oppskrift på fylte paprika med yoghurt og chilismør

-
+

Fylte paprika med yoghurt og chilismør

  • 8 stk røde spisspaprika
  • 100 g bulgur
  • 100 g grønne linser (helst puy- eller belugalinser)
  • 1 stk liten løk, finhakket
  • 10 g finhakket frisk bladpersille (uten tykke stilker), pluss ekstra til servering
  • 5 g finhakket frisk dill
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ts tyrkiske chiliflak
  • 0.5 ts malt spisskummin
  • 0.5 ts malt koriander
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 dl yoghurt
  • 3 ss smør

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 200 grader, over- og undervarme

  • Forkok linsene i lettsaltet vann i seks minutter. Renn av.
  • Samtidig, skjær toppen av paprikaene . Ta ut frø og hinner så godt du får til. En teskje er et godt verktøy.
  • Bland sammen bulgur, linser, løk, urter, halvparten av hvitløken (to finhakkede fedd), olivenolje og krydder. Fyll i paprikaene. Bulgur og linser kommer til å ese ut, så ikke fyll paprikaene mer enn 3/4 fulle. Hvor mange paprikaer du trenger, avhenger av hvor store de er. Det kan derfor hende du trenger færre eller flere enn det som står i oppskriften. Legg paprikaene i en ildfast form hvor de kan ligge tett, uten for mye mellomrom.
  • Bland sammen tomatpuré, resten av hvitløken (to finhakkede fedd) og kokende vann. Hell over paprikaene. Dekk formen med folie eller bakepapir.
  • Stek midt i ovnen til paprikaen er myk og ris og linser kokte, rundt én time. Fyll på med ekstra væske om det truer med å koke tørt. Avkjøl noe.
  • Smelt smør sammen med olivenolje i en liten stekepanne. Når det bobler godt, trekk av varmen. Bland inn chiliflak.
  • Server paprikaene varme (men ikke glohete) med yoghurt, chilismør og et lite dryss finhakket bladpersille.