Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Halloumi- og ferskensalat

Enkel sommersalat for varme dager
Oppskrift på halloumi- og ferskensalat

Oppskrift på halloumi- og ferskensalat

-
+

Salat

  • 2.00 stk fersken, kjerne fjernet, skåret i biter
  • 1.00 ss olivenolje
  • 100.00 g halloumiost, skåret i skiver
  • en raus håndfull rucculablader

Dressing

  • 3.00 ss extra virgin olivenolje
  • 2.00 ts sherryeddik
  • 1.00 ts Pedro Ximenez sherryeddik (kan sløyfes)
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Skjær opp fersken. Lag dressingen ved å blande sammen alle ingrediensene og smake til med litt salt og pepper.
  • Stek halloumiost i olivenolje i en non-stick stekepanne på medium varme til gyllen på begge sider, 2-4 minutter totalt. Skjær i passe biter.
  • Så snart halloumien er klar, bland sammen med fersken, ruccula og dressing. Server med en gang.