Krydret kjøttdeig med tahiniyoghurt
- 1 ts spisskumminfrø
- 1 ts nigellafrø (kan sløyfes)
- 2 ss olivenolje
- 1 stk stor løk, finhakket
- 1 ss smør
- 2 stk hvitløksfedd, finhakket
- 60 g valnøtter, hakket
- 400 g kjøttdeig
- 1 ss tyrkisk chilipuré (aci biber salcasi) eller harissa, etter smak
- 250 g yoghurt
- 50 g tahini
- 1 ss sitronsaft
- 1 stk granateple, kjernene
- 1 stk bunt bladpersille, kun bladene
- 1 stk bunt mynte, kun bladene
- brød til servering, for eksempel pita
- salt og pepper
Slik gjør du
- Varm en tykkbunnet stekepanne du har lokk til over medium varme. Ha i spisskummenfrø og nigellafrø og rist til det lukter godt, 20-30 sekunder. Ha i olivenolje og løk. Fres til løken begynner å mykne, fem-seks minutter. Rør om av og til.
- Ha i smør, hvitløksfedd og valnøtter. Fres videre til løken begynner å få farge, nye fem-seks minutter. Rør om jevntlig underveis.
- Ha i kjøttdeig og chilipuré eller harissa. Hakk opp kjøttdeigen og fres til den er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper. Skru ned varmen til lav og sett på lokk. La putre i 45 minutter til en time, eller så lenge du har tid til. Følg med underveis og rør om en gang i blant så det ikke brenner seg. Ha i en spiseskje eller to med vann om nødvendig.
- Samtidig, lag tahiniyoghurt ved å blande sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
- Fordel tahiniyoghurt på fat. Ha over krydret kjøttdeig, granateplekjerner og urter eller server elementene hver for seg. Server med godt brød til.
Tips: Tahini skiller seg når den blir stående. Rør derfor godt i boksen før hver bruk, til massen er helt homogen. Tahini oppbevares i romtemperatur, også etter at det er åpnet.