Shakshuka med krydret pølse
- 0.50 ts karvefrø (hele)
- 0.50 ts spisskummenfrø (hele)
- 3.00 ss olivenolje
- 3.00 stk hvitløksfedd, skrelt og finhakket
- 1.00 ts paprikapulver
- evt. tomatpuré og en klype sukker (valgfritt)
- 800.00 g hakket, flådd tomat av god kvalitet (frisk og solmoden eller hermetisk)
- 6.00 stk egg
- 150.00 g krydret pølse (f.eks. sucuk, merguez eller chorizo), i biter
- en liten neve friske bladpersille- eller korianderblader, grovhakket
- salt
Slik gjør du
- Rist karve og spisskummen i en stor tykkbunnet stekepanne med høye kanter som du har lokk til over medium varme til det lukter godt, 30-45 sekunder.
- Ha i olivenolje og hvitløksfedd. Fres under omrøring til det lukter godt av hvitløk, men den ikke har fått farge, rundt 1 minutt. Om du bruker, ha så i tomatpuré og sukker og fres et minutt eller så, for å steke ut de bitre smakene. Ha i paprikapulver, fres i noen sekunder til og ha i tomater. Bland godt sammen og la putre uten lokk til du har en tykk tomatsaus.
- Når tomatsausen er tykk, lag små fordypninger og knekk i eggene. Skru ned varmen til lav og la putre til eggene er slik du vil ha dem. Jeg lar dem stå i 3-4 minutter, da er det meste av hviten kokt men plommene fremdeles rennende.
- Samtidig, stek pølse i en annen stekepanne over medium varme til den er gjennomstekt og har stekeskorpe.
- Ha de stekte pølsebitene over i shakshukaen og strø over litt bladpersille. Server med en gang.
Tips: Har du bare en stekepanne, stek pølsen aller først og sett til side. Ha så i pølsebitene sammen med eggene, så de varmes opp igjen.