Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Muhallebi med pistasjnøtter og granateple

Oppskrift på muhallebi med pistasjnøtter og granateple

Oppskrift på muhallebi med pistasjnøtter og granateple

-
+

Muhallebi med pistasjnøtter og granateple

  • 1 l h-melk
  • 80 g sukker
  • 70 g maisstivelse (maisenna)
  • 2 ts rosevann eller appelsinblomstvann
  • 40 g usaltede pistasjnøtter, grovhakket
  • 1 stk lite granateple
  • honning til topping (valgfritt)

Slik gjør du:

  • Ha ni dl av melken og sukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp over medium/lav varme.
  • Samtidig, bland sammen resten av melken med maisstivelse til det er helt oppløst. Så snart melken er i ferd med å koke, bland inn melk- og maisstivelseblandingen. Blandingen vil tykne noe umiddelbart. Rør konstant til blandingen har tyknet ytterligere, to-tre minutter. Trekk kasserollen av varmen. Bland inn rosevann og rør godt.
  • Hell over i passende dessertglass. La stå i kjøleskapet i minst fire timer, helst over natten.
  • Topp med pistasjnøtter og granateple rett før servering. For en søtere variant, ha også over litt honning.