Kjøttdeig og aubergine
- 2 aubergine, delvis skrelt og skåret i 2-3 cm terninger
- 6 ss olivenolje
- 1 mellomstor løk, skrelt og finhakket
- 1 ts tyrkiske chiliflak (pul biber) eller en annen type chiliflak etter smak
- 0.5 ts malt spisskummen
- 0.5 ts allehånde
- 0.25 ts malt koriander
- 0.25 ts kanel
- 400 g kjøttdeig
- salt og pepper
- Tahiniyoghurt
- 500 g yoghurt
- 0.75 dl tahini
- 2 ss sitronsaft
- 1 lite hvitløksfedd. skrelt og most med litt salt i en morter eller med flatsiden av en kniv
Øvrig
- 3 pitabrød, delt i to på langs og skåret i trekanter
- 2 ss olivenolje (kan sløyfes)
- 1 granateple, kjernene
- 50 g pinjekjerner, ristet
- 5 g mynte, hele blader eller grovhakket
- tyrkiske chiliflak til servering (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 220 grader, over- og undervarme.
- Bland pitatrekanter med olivenolje (om du ønsker). Rist i ovnen til sprø, 8-12 minutter. Avkjøl.
- Bland aubergineterninger med 4 ss olivenolje og litt salt og pepper. Fordel på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ovnen til gylne og helt møre, 25-30 minutter.
- Varm 2 ss olivenolje i en tykkbunnet stekepanne over medium/lav varme. Fres løk til myk og blank mens du rører jevnlig. Det tar 8-10 minutter.
- Skru opp varmen og ha i kjøttdeig og krydder. Stek til kjøttdeigen er godt brunet. Ikke bli fristet til å hakke opp for mye tidlig, da får du ikke den gode bruningen. Vend inn aubergine og smak til med salt og pepper.
- Bland sammen alle ingrediensene til tahiniyoghurten. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
- Rett før servering, fordel de sprø pitatrekantene på et serveringsfat. Ha over kjøttdeig- og aubergineblandingen, deretter tahiniyoghurt. Topp med granateplekjerner, ristede pinjekjerner og mynte. Sett frem chiliflak for dem som ønsker mer krutt og server med en gang.