Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Nachos fra Midtøsten

Nachos fra Midtøsten
Oppskrift på Fatteh: sprøtt pitabrød med krydret kjøttdeig, yoghurtsaus og fargerik topping.

Oppskrift på Fatteh: sprøtt pitabrød med krydret kjøttdeig, yoghurtsaus og fargerik topping.

-
+

Kjøttdeig og aubergine

  • 2 aubergine, delvis skrelt og skåret i 2-3 cm terninger
  • 6 ss olivenolje
  • 1 mellomstor løk, skrelt og finhakket
  • 1 ts tyrkiske chiliflak (pul biber) eller en annen type chiliflak etter smak
  • 0.5 ts malt spisskummen
  • 0.5 ts allehånde
  • 0.25 ts malt koriander
  • 0.25 ts kanel
  • 400 g kjøttdeig
  • salt og pepper
  • Tahiniyoghurt
  • 500 g yoghurt
  • 0.75 dl tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 lite hvitløksfedd. skrelt og most med litt salt i en morter eller med flatsiden av en kniv

Øvrig

  • 3 pitabrød, delt i to på langs og skåret i trekanter
  • 2 ss olivenolje (kan sløyfes)
  • 1 granateple, kjernene
  • 50 g pinjekjerner, ristet
  • 5 g mynte, hele blader eller grovhakket
  • tyrkiske chiliflak til servering (kan sløyfes)

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader, over- og undervarme.
  • Bland pitatrekanter med olivenolje (om du ønsker). Rist i ovnen til sprø, 8-12 minutter. Avkjøl.
  • Bland aubergineterninger med 4 ss olivenolje og litt salt og pepper. Fordel på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ovnen til gylne og helt møre, 25-30 minutter.
  • Varm 2 ss olivenolje i en tykkbunnet stekepanne over medium/lav varme. Fres løk til myk og blank mens du rører jevnlig. Det tar 8-10 minutter.
  • Skru opp varmen og ha i kjøttdeig og krydder. Stek til kjøttdeigen er godt brunet. Ikke bli fristet til å hakke opp for mye tidlig, da får du ikke den gode bruningen. Vend inn aubergine og smak til med salt og pepper.
  • Bland sammen alle ingrediensene til tahiniyoghurten. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
  • Rett før servering, fordel de sprø pitatrekantene på et serveringsfat. Ha over kjøttdeig- og aubergineblandingen, deretter tahiniyoghurt. Topp med granateplekjerner, ristede pinjekjerner og mynte. Sett frem chiliflak for dem som ønsker mer krutt og server med en gang.