Vannmelonsalat med feta og oliven
- 0.5 stk rødløk, skåret i tynne skiver
- 2 ss sitronsaft
- 1 kg vannmelon, skall og det hvite skåret bort, i biter
- 150 g fetaost
- 15 stk marinerte svarte oliven, eller etter smak
- en raus håndfull mynteblader
Marinerte oliven
- 15 stk svarte oliven, uten sten, delt i to
- 3 ss extra virgin olivenolje
- 1 ss sitronsaft
- 1 stk hvitløksfedd, skrellet og knust med flatsiden av en kniv
- 0.5 ts tørket oregano
Slik gjør du:
- Bland sammen ingrediensene for marinerte oliven. Sett til side så lenge du har tid – alt fra tiden du trenger til å lage resten av salaten til 24 timer. Jo lenger den står, jo bedre smak blir det på olivenene.
- Bland sammen rødløk, sitronsaft og litt salt. Sett til side i 10–15 minutter mens du skjærer opp vannmelonen.
- Ta ut hvitløksfeddet fra olivenmarinaden.
- Bland sammen vannmelon, fetaost, oliven (med marinadeoljen), rødløk (med saftene) og mynte. Smak til med mer sitronsaft, om ønskelig. Server med en gang.
- Tips! Salaten også veldig god uten oliven.