Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Vannmelonsalat med feta og oliven

Sommerens friskeste salat
Oppskrift på vannmelonsalat med feta og oliven

Oppskrift på vannmelonsalat med feta og oliven

-
+

Vannmelonsalat med feta og oliven

  • 0.5 stk rødløk, skåret i tynne skiver
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 kg vannmelon, skall og det hvite skåret bort, i biter
  • 150 g fetaost
  • 15 stk marinerte svarte oliven, eller etter smak
  • en raus håndfull mynteblader

Marinerte oliven

  • 15 stk svarte oliven, uten sten, delt i to
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 stk hvitløksfedd, skrellet og knust med flatsiden av en kniv
  • 0.5 ts tørket oregano

Slik gjør du:

  • Bland sammen ingrediensene for marinerte oliven. Sett til side så lenge du har tid – alt fra tiden du trenger til å lage resten av salaten til 24 timer. Jo lenger den står, jo bedre smak blir det på olivenene.
  • Bland sammen rødløk, sitronsaft og litt salt. Sett til side i 10–15 minutter mens du skjærer opp vannmelonen.
  • Ta ut hvitløksfeddet fra olivenmarinaden.
  • Bland sammen vannmelon, fetaost, oliven (med marinadeoljen), rødløk (med saftene) og mynte. Smak til med mer sitronsaft, om ønskelig. Server med en gang.
  • Tips! Salaten også veldig god uten oliven.