Vintertabbouleh
- 50 g frikeh eller bulgur
- 1 stk sitron, saft
- 3 stk vårløk, finhakket
- 1 ss grønt eple, skrellet og skåret i bitte små terninger
- 60 g granateplekjerner
- 80 g finhakket bladpersille (uten tykke stilker)
- 25 g finhakkede mynteblader
- 2 ss extra virgin olivenolje
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss granateplesirup
- 1 ts sumak
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Kok frikeh eller bulgur i lettsaltet vann til den er mør, men med tyggemotstand. Frikeh er litt vanskeligere å få tak i, men gir en mild røyksmak som passer salaten godt. For frikeh tar det 15–20 minutter, bulgur 8–10 minutter. Skyll i godt med kaldt vann og renn av. Bruker du fin bulgur, holder det å helle over to-tre spiseskjeer kokende vann og sitronsaften fra dressingen.
- Ha eple, granateplekjerner, vårløk, kokt frikeh eller bulgur, bladpersille og mynte i en bolle. Dette kan du gjøre inntil en time før servering. Legg de i så fall i den rekkefølgen, så urtene ikke kommer i kontakt med eplebitene. Eplet er syrlig og vil misfarge myntebladene.
- Rett før servering, hell over olivenolje, sitronsaft, granateplesirup og sumak. Bland godt sammen og smak til med salt og pepper, og eventuelt mer sitronsaft eller sumak om du ønsker mer syre. Server med en gang.