Nok til to kakeringer, 18 centimeter i diameter, eller én ring på 26 centimeter
Slik gjør du
Mandelbunn
- Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Kjør mandler og melis til fint mel i en matprosessor.
- Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Vend mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott.
- Fyll i kakering og stek bunnen midt i ovnen i cirka 20 minutter.
Eggekrem
- Visp sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele. Varm blandingen til kokepunktet mens du hele tiden visper.
- La blandingen småkoke i cirka 20 sekunder slik at den blir tykk og glatt. Rør hele tiden i bunnen av kjelen med en visp slik at kremen ikke brenner seg.
- Hell så blandingen over i en bolle. Rør inn kalde smørterninger i den varme kremen med en håndvisp. Det er viktig å røre smøret inn mens det smelter. Hell blandingen over i en bolle. Dekk med plast og sett kremen til avkjøling.
Montering
- Sprøyt eller stryk kremen på mandelbunnen. Dekorer med bringebær og spiselige blomster.