Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Sverre Sætres beste oppskrifter til 17. mai: Suksessterte

Saltmat og søtmat, makroner og is – Sverre Sætre lager 17. mai
Sverre Sætres Suksessterte

Sverre Sætres Suksessterte

-
+

Mandelbunn

  • 110 g mandler
  • 115 g melis
  • 120 g eggehvite (4 stk)
  • 50 g sukker

Eggekrem

  • 1 dl kremfløte
  • 1.5 dl ferskpresset sitronsaft
  • 200 g sukker
  • 8 eggeplommer
  • 20 g maisenna
  • 160 g kaldt, usaltet smør i terninger

Montering

  • 200 g bringebær (cirka)
  • spiselige blomster

Nok til to kakeringer, 18 centimeter i diameter, eller én ring på 26 centimeter

Slik gjør du

Mandelbunn

  • Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  • Kjør mandler og melis til fint mel i en matprosessor.
  • Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Vend mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott.
  • Fyll i kakering og stek bunnen midt i ovnen i cirka 20 minutter.

Eggekrem

  • Visp sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele. Varm blandingen til kokepunktet mens du hele tiden visper.
  • La blandingen småkoke i cirka 20 sekunder slik at den blir tykk og glatt. Rør hele tiden i bunnen av kjelen med en visp slik at kremen ikke brenner seg.
  • Hell så blandingen over i en bolle. Rør inn kalde smørterninger i den varme kremen med en håndvisp. Det er viktig å røre smøret inn mens det smelter. Hell blandingen over i en bolle. Dekk med plast og sett kremen til avkjøling.

Montering

  • Sprøyt eller stryk kremen på mandelbunnen. Dekorer med bringebær og spiselige blomster.