Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Aicha Bouhlous kamskjellsalat med syltede grønnsaker

Oppskrift på Aicha Bouhlous kamskjellsalat med syltede grønnsaker

Oppskrift på Aicha Bouhlous kamskjellsalat med syltede grønnsaker

-
+

Kamskjellsalat

  • 12 kamskjell, ferske eller frosne
  • 300 g brokkolini
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ts smør
  • salt
  • pepper

Syltede grønnsaker

  • 5.5 reddiker, i skiver
  • 2 gulrøtter, i skiver
  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl eplesidereddik
  • 1 dl vann
  • litt salt

– Kamskjell er luksusmat, og da er det lurt å passe litt ekstra på når man steker dem. De trenger kun kort steketid, cirka 30 sekunder på hver side. Gjør man det riktig, er kamskjell en råvare man lett kan imponere med uten å legge ned så mye jobb, sier Aicha Bouhlou.

Slik gjør du

Kamskjellsalat

  • Del brokkolinien og grill eller stek den i en panne i litt olivenolje i to–tre minutter til den får litt farge i kantene. Smak til med salt.
  • Varm en stor stekepanne og stek kamskjellene raskt på sterk varme i litt olje og én teskje smør. Stek cirka 30 sekunder på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg kamskjell over på en tallerken slik at de ikke fortsetter å steke i den varme pannen.

Syltede grønnsaker

  • Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kjele til sukkeret er oppløst. Avkjøl laken litt og hell den over reddiker og gulrøtter. Sett i kjøleskapet og la trekke omtrent i 20 minutter.
  • Fordel de syltede grønnsakene og brokkolinien på et serveringsfat eller tallerkener. Legg på kamskjellene, dryss over litt persille og server med godt brød og aioli.