Søtpotetsalat
- 2 middels store søtpoteter, kuttet i skiver eller terninger
- 2 poser babyspinat (cirka 150 g)
- 120 g geitost
- 1 ss olivenolje
- 1 dl valnøtter
- 1 ss honning eller lønnesirup
- 1 eple, i tynne skiver
- 1 granateple
- litt havsalt
Vinaigrette
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ts honning
- 0.5 ts dijonsennep
- 3 ss extra virgin olivenolje
- salt
- pepper
Slik gjør du
Søtpotetsalat
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Skrell og kutt opp søtpotetene. Legg dem i en stekeform eller ildfast form, strø over litt salt, drypp over olivenolje og bland godt. Stek i cirka 20 minutter til søtpotetene er møre, vend på dem halvveis gjennom stekingen.
- Mens søtpotetene stekes, rister du nøttene. Ha valnøtter i en tørr stekepanne på middels varme til de blir brunflekkete, men ikke brent. Ha i honning og rør rundt et par ganger. Hell honning og nøtter over på et bakepapir. La dem kjølne litt før du skiller nøttene fra hverandre og lar dem avkjøles.
Vinaigrette
- Bland eddik, honning og sennep, visp konstant og tilsett oljen gradvis, eller ha alle ingrediensene til vinaigretten i et glass med lokk og rist til kremet konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Bland mesteparten av vinaigretten i spinaten og legg den over på et stort serveringsfat sammen med søtpoteter, epler og granateplekjerner. Drypp over resten av dressingen og topp med søte valnøtter. Smuldre over geitost.