Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Blomkålsnacks

Ta en blomkål for laget!
Oppskrift på blomkålsnacks

Oppskrift på blomkålsnacks

-
+

Blomkålsnacks

  • 1 stk blomkålhode
  • 100 g chorizo pikante
  • 3 ss smør
  • 3 ss ristede, salte marconmandler
  • litt sitronjuice
  • 1 ss hakket persille
  • 1 ts flaksalt
  • 2 stk økologisk egg

Slik gjør du:

Fjern dekkbladene og skjær store buketter av blomkålen. De aller største bukettene kan deles i to. Chorizopølsa snittes i skiver eller biter. Varme en stor panne og ha i smør, chorizo og blomkålen. Steke alt dette sammen på moderat varme i ca 10 minutter. Rør rundt i ny og ne, men ikke hele tiden. Dryss på salt og skvis noen dråper sitron over når de nærmer seg ferdige, de skal fremdeles være faste og gjennomvarme, men ikke harde! Koke eggene i 8 minutter og avkjøl de til de er lune. Skrell og del de i to. Knuse de salte mandlene med for eksempel bunnen av en kjele. Legg blomkål og chorizoen på tallerken, legg eggene oppå og dryss over knuste mandler og for eksempel hakket persille.

Ta en blomkål for laget!