1 terteform, 24 cm i diameter eller 2 former på 16 cm i diameter.
Slik gjør du:
- Smuldre mel, melis og smør i en bolle for hånd eller i kjøkkenmaskin.
- Tilsett egget og kna det inn i deigen eller kjør deigen raskt sammen i kjøkkenmaskin.
- Pakk deigen inn i plast og la den hvile minst 2 timer i kjøleskapet.
- Kjevle tertedeigen til en cirka 3 mm tykk leiv.
- Smør en terteform og legg leiven i formen slik at den dekker både bunn og kant.
- Prikk bunnen med en gaffel og sett tertebunnen i fryseren eller kjøleskap i cirka 30 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Stek bunnen i cirka 15 minutter til den blir gyllen. La den avkjøles.
- Deig som blir til overs, kan fryses.
Montering:
- Bruk en skje til å smøre vaniljekremen i terteformen. (Se egen oppskrift)
- Dekk kremen med det du ønsker av gode frukter og bær.