Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Fruktkake

Dropp ferdigkjeks og Kvikk Lunsj på skituren
Tursnacks: Fruktkake

Tursnacks: Fruktkake

-
+

Fruktkake

  • En 5 cm høy kakering med 20 cm diameter eller en brødform på 1 liter.
  • 125 g smør
  • 75 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 3 stk egg
  • 170 g hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 100 g rosiner
  • 50 g tørket fiken i biter
  • 50 g tørket aprikos
  • 50 g tørket tranebær
  • 100 g mandler
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts allehånde

Dynk

  • 1 dl appelsin- eller eplejuice
  • 70 g sukker
  • 1 ss likør

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 160°C.
  • Pisk smør, sukker og brunt sukker hvitt.
  • Tilsett eggene ett etter ett.
  • Bland alt det tørre og vend det inn i massen.
  • Fyll i en form og sett i stekeovnen til den blir gyllen, det tar cirka 1 time. Stikk en pinne i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig.
  • Mens kaken steker, lager du dynkelaken: Kok opp juice og sukker. Smak ev. til med rom eller likør.
  • La kaken stå i formen og stikk 10–12 hull i den med testepinnen. Hell dynkelaken over og la den trekke godt inn. Avkjøl og sett kaldt.