Fruktkake
- En 5 cm høy kakering med 20 cm diameter eller en brødform på 1 liter.
- 125 g smør
- 75 g sukker
- 50 g brunt sukker
- 3 stk egg
- 170 g hvetemel
- 0.5 ts bakepulver
- 100 g rosiner
- 50 g tørket fiken i biter
- 50 g tørket aprikos
- 50 g tørket tranebær
- 100 g mandler
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts malt ingefær
- 0.5 ts allehånde
Dynk
- 1 dl appelsin- eller eplejuice
- 70 g sukker
- 1 ss likør
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 160°C.
- Pisk smør, sukker og brunt sukker hvitt.
- Tilsett eggene ett etter ett.
- Bland alt det tørre og vend det inn i massen.
- Fyll i en form og sett i stekeovnen til den blir gyllen, det tar cirka 1 time. Stikk en pinne i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig.
- Mens kaken steker, lager du dynkelaken: Kok opp juice og sukker. Smak ev. til med rom eller likør.
- La kaken stå i formen og stikk 10–12 hull i den med testepinnen. Hell dynkelaken over og la den trekke godt inn. Avkjøl og sett kaldt.