Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Hvit asparges med gribichesaus og nypoteter

-
+

Hvite asparges

  • 12 stk hvite asparges
  • 1 stk sitron
  • 2 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 5 dl vann
  • salt

Sauce Gribiche

  • 1 dl majones
  • 1 ts Dijon-sennep
  • 1 ts hakket estragon
  • 1 ss finkuttet kjørvel
  • 1 ss finkuttet gressløk
  • 1 stk hardkokte egg, finhakket
  • 2 ss finhakket kapers
  • 2 ss finhakket cornichons eller sylteagurk
  • 0.5 stk sitron

Nypoteter

  • 800 g små nypoteter
  • 50 g salt
  • 2 kvaster dill
  • 100 g ruccola

Slik gjør du

  • Den hvite aspargesen skrelles helt i toppen.
  • Kok opp vannet med sukker, smør og saften og revet skall fra sitronen. Tilsett godt med salt.
  • Legg i aspargesen og la den trekke under lokk i rundt 15 minutter, til den er gjennomvarmet. Det er viktig at vannet ikke koker, men at den trekker lenge nok.
  • Hvit asparges som er «al dente» smaker veldig bittert. Det er også stor kvalitetsforskjell, og noen kan smake jordaktig.

Gribichesaus

  • Alt blandes og eventuelt til med litt sitronsaft.
  • Serveres kald sammen med den varme maten.