Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Krystalliserte nøtter

Dropp ferdigkjeks og Kvikk Lunsj på skituren
Tursnacks: Krystalliserte nøtter

Tursnacks: Krystalliserte nøtter

-
+

  • 100 g mandler, pistasjnøtter, hasselnøtter, pekannøtter eller lignende
  • 30 g sukker
  • 0.5 dl vann
  • fingersalt
  • ev. tørket frukt og sjokolade

Slik gjør du

  • Ha alle ingrediensene i en vid kasserolle. Det er viktig at det ikke ligger mer enn et lag nøtter i kasserollen, ellers kan det bli vanskelig å få et bra resultat.
  • Sett kasserollen på platen på høy varme.
  • Kok til nesten alt vannet er fordampet. Rør med jevne mellomrom. Når vannet begynner å fordampe, vil sukkeret legge seg som et hvitt belegg rundt mandlene.
  • Tøm nøttene på et bakepapir og dryss lett med salt.
  • Avkjøl nøttene og oppbevar dem i romtemperatur i lufttett emballasje. Bland dem gjerne med tørket frukt og sjokolade i grove biter.