Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Mandelbunn med ananas og vaniljekrem

-
+

Mandelbunn

  • 40 g mel
  • 80 g hakkede mandler
  • 120 g eggehvite
  • 120 g sukker
  • 4 ss kokosmasse
  • 1 porsjon vanilijekrem

1 kakering, 24 cm i diameter eller 2 på 16 cm i diameter.

Slik gjør du:

  • Forvarm stekeovnen til 175 °C.
  • Kjør mandler og mel til fint mel i en kjøkkenmaskin.
  • Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs.
  • Vend mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott. Fyll røren i en smurt kakering. Strø kokosmasse på toppen av bunnen.
  • Stek bunnen midt i ovnen i cirka 15 minutter. Avkjøl.
  • Frisk ananas
  • 1 stk. ananas
  • Evt. frisk mango
  • Slik gjør du:
  • Skjær skallet av ananasen og del den i to på langs. Skjær ut kjernen og kast den. Del ananaskjøttet i biter på 2 x 2 cm.
  • Ha vaniljekremen på den kalde bunnen. Legg ananasen på kremen.
  • Pynt med litt korianderblader.

Tips:

Pensle eventuelt korianderbladene med litt eggehvite og strø dem med sukker før du legger dem til tørk over natten i romtemperatur, så får du kandiserte blader.