Nøttebarer
- 210 g finhakkede nøtter. Jeg bruker like deler mandler, hasselnøtter og pistasjnøtter.
- 50 g gresskarkjerner
- 50 g solsikkefrø
- 30 g linfrø
- 30 g chiafrø
- 30 g tørket tranebær
- 30 g rosiner
- 50 g tørket aprikos i biter
- 10 g tørket bringebær
- 70 g glukosesirup
- 30 g honning
- 20 g eplejuice
- 100 g hvit smeltet sjokolade
Slik gjør du
- Ha glukosesirup, honning og juice i en kjele og kok opp.
- Tilsett alt det tørre og rør godt sammen.
- Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Rør sjokoladen til slutt.
- Ha massen i en kakering eller brødform med bakepapir og press den godt sammen slik at den blir cirka 2 cm tykk. Får du ikke presset massen godt sammen, faller den fra hverandre når den kuttes.
- Sett i romtemperatur til den setter seg, helst til neste dag. Kutt i ønskede biter.