2 x 20 cm kaker eller 1 x 28 cm kake
Slik gjør du:
- Kjevle butterdeigen cirka 3 mm tynn og prikk den med gaffel.
- Stikk/skjær ut en runding på ønsket kakediameter.
Vannbakkels
- Kok vann, melk, sukker og smør raskt opp i en kjele. Når det koker, tas kjelen umiddelbart av platen. La kjelen stå av platen til alt smøret har smeltet.
- Sett kjelen tilbake på platen og kok raskt opp igjen. Den skal ikke stå og koke, da fordamper for mye væske.
- Tilsett melet og rør med en tresleiv i kjelen til alt melet er rørt ut i væsken. Fortsett å røre til deigen samler seg og slipper kantene.
- Ha kjelen på platen igjen og fortsett å røre til du begynner å få et belegg i bunnen av kjelen. Ta massen ut av kjelen og over i en bolle.
- La deigen avkjøle seg i noen minutter. Rør inn eggene ett av gangen med en tresleiv eller i kjøkkenmaskinen med en grind. Det er viktig å røre godt mellom hvert egg. Når deigen er ferdig til bruk, skal den være jevn og seig.
- Forvarm stekeovnen til 175 °C.
- Fyll vannbakkelsrøren i en sprøytepose med rund tyll med diameter på 1 cm. Sprøyt små kuler, cirka 2 cm på bakepapirkledd stekeplate. Sprøyt to sirkler av vannbakkels på butterdeigen. Stek både de små vannbakkelsene og det som skal bli kakebunnen i cirka 20–30 minutter til de blir gyllenbrune. Det er viktig å ikke åpne ovnen under første halvdel, for da kan kulene falle sammen. Kulene er ferdige når de høres hule ut når man banker på dem.
- Ta vannbakkelsen ut av ovnen og avkjøl på rist.
- Fyll vaniljekremen i en sprøytepose. (Se egen oppskrift)
- Stikk tyllen gjennom bunnen på vannbakkelskulen og sprøyt vaniljekrem inn i kulen.
Tips: Du vil få litt vannbakkelsdeig til overs, men det er vanskelig å lage mindre oppskrift. Sprøyt resten av massen ut i stenger og strø med maldonsalt, så har du litt god snacks.
Karamell
- Kok vann og sukker i en kjele på middels varme til alt vannet har fordampet og sukkeret får en gyllen farge. Ikke la det bli for mørkt, da smaker det bittert.
- Tre vannbakkelskuler på en gaffel og dypp i karamellen.
Krem
- Pisk krem, sukker og vanilje stivt.
Montering
- Sprøyt vaniljekrem på kakebunnen.
- Sprøyt kremen over vaniljekremen og sett vannbakkelskulene i en krans på kakens ytterkant.