Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Sjokoladekarameller

Dropp ferdigkjeks og Kvikk Lunsj på skituren
Tursnacks: Sjokoladekarameller

Tursnacks: Sjokoladekarameller

-
+

Sjokoladekarameller

  • 190 g sukker
  • 190 g glukose
  • 30 g saltet smør
  • 3 dl kremfløte
  • en klype fingersalt
  • 80 g lys eller mørk sjokolade

Slik gjør du

  • Kle en ildfast form med bakepapir.
  • Finhakk sjokoladen og sett den til side.
  • Bland alt bortsett fra sjokoladen i en kjele og kok opp til 116 ºC mens du av og til rører i bunnen av kjelen.
  • Ta kjelen av platen og tilsett fingersaltet. Tilsett den finhakkede sjokoladen og rør det hele godt sammen.
  • Hell massen i den ildfaste formen slik at den blir 1 cm tykk og sett til avkjøling i romtemperatur. Dagen etter kan den skjæres eller klippes i biter.