Denne juleklassikeren av Alf Prøysen fortjener sin egen smak, og ettersom det er i skogen magien oppstår, har jeg laget en dessert fra skogen.
Krystalliserte pinjekjerner
- Dette er nesten som å lage brente mandler. Forskjellen er at du stopper prosessen mens du har små sukkerkrystaller rundt nøttene, rett før sukkeret blir karamell.
- Ha alle ingrediensene i en kasserolle.
- Sett kasserollen på platen på høy varme. Kok til nesten alt vannet er fordampet. Rør med jevne mellomrom. Når vannet begynner å fordampe, vil sukkeret legge seg som et hvitt belegg rundt pinjekjernene. Tøm alt over på et bakepapir.
Bærsalat
- Sukre bærene og la dem stå og marinere i noen timer
Anretning
- Legg litt marinerte bær i en dyp tallerken.
- Legg på en skje vaniljeis og lag en grop på toppen av isen.
- Ha en god skje granskudd- sirup i gropen.
- Strø på pinjekjernene.