Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Tre nøtter til Askepott: Nøttemarsipan og sjokolade

Tre nøtter til Askepott: Nøttemarsipan og sjokolade

Tre nøtter til Askepott: Nøttemarsipan og sjokolade

-
+

Nøttemarsipan og sjokolade

  • 200 g marsipan
  • 50 g hakkede nøtter (hasselnøtter og valnøtter)
  • 200 g melkesjokolade eller mørk sjokolade

«Tre nøtter til Askepott» er inspirert av den tsjekkiske filmen jeg så hver julaften formiddag da jeg var liten. Her har jeg prøvd å sette smak på eventyrets magiske nøtter. Konfekten består av et skall av sjokolade fylt med en myk marsipan og hakkede nøtter.

Slik gjør du

  • Rist de hakkede nøttene i ovnen på 180 grader til de er gylne. Avkjøl.
  • Kna inn halvparten av nøttene i marsipanen og Form marsipanen til tre eggeformer.
  • Smelt sjokoladen og temperer den.
  • Stryk sjokoladen ut på et bakepapir cirka 1/2 cm tykt.
  • Dypp eggene i smeltet sjokolade og strø den siste delen av nøttene på baksiden av eggene slik at de ser ut som eikenøtter.