Bánh mì
- 300 g fast tofu eller veganske planteboller
- 2 store baguetter, fine
- 0.5 agurk, i tynne strimler
- 2 reddik, i skiver
- 1 chili, i skiver
- 1 avokado, i skiver
- 1 neve koriander, hele blader uten stilk
- Sriracha-mayo
Marinade
- 1 ss saltredusert soyasaus / tamari
- 1 ts riseddik
- 2 ss lønnesirup
- 2 ss sesamolje
- 40 g revet ingefær
- 0.5 dl vann
No-time syltet gulrot
- 1 gulrot, i tynne staver
- 2 ss riseddik
- 1 ss sukker
- 0.5 ts salt
- 2 limebåter, saften
- 1 dl vann
Bánh mì er en av de mest populære rettene i det vietnamesiske kjøkkenet. Vi lager den med tofu eller veganske planteboller, grønnsaker og sriracha-mayo. Resultatet er en smaksbombe av en sandwich: fyldig, knasende og med litt sting.
Tid: 30 min
Allergier: Kan lages glutenfri
SLIK GJØR DU:
- Skyll og kutt alle grønnsakene, og legg til side.
- Lag no-time syltede gulrøtter i en bolle. Bland riseddik, sukker, salt, lime og vann til en lake, og hell over gulrøttene til alt blir dekket. Mariner i 20–30 min.
- Dersom du bruker tofu, kutt disse opp i skiver. Stek tofu eller planteboller i litt matolje i en panne på middels varme. Skru ned varmen når de er blitt gyllenbrune, vanligvis etter 5 min.
- Bland ingrediensene til marinaden i en liten bolle og hell over tofuen eller plantebollene. La det putre i pannen i rundt 4 min til sausen karamelliseres. Rør godt, og unngå at marinaden svir seg.
- Stek baguettene som anvist på pakken. Del de ferdigstekte baguettene på langs, uten å skjære helt gjennom.
- Lag sriracha-mayo (dersom du ikke bruker ferdigkjøpt), og pensle innsiden av baguettene. Fyll med syltede gulrøtter og resten av grønnsakene, tofu eller planteboller. Del baguettene i to, og topp med koriander og litt av marinaden.