Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Veganerguttas bánh mì

En vegansk kjærlighetshistorie

-
+

Bánh mì

  • 300 g fast tofu eller veganske planteboller
  • 2 store baguetter, fine
  • 0.5 agurk, i tynne strimler
  • 2 reddik, i skiver
  • 1 chili, i skiver
  • 1 avokado, i skiver
  • 1 neve koriander, hele blader uten stilk
  • Sriracha-mayo

Marinade

  • 1 ss saltredusert soyasaus / tamari
  • 1 ts riseddik
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss sesamolje
  • 40 g revet ingefær
  • 0.5 dl vann

No-time syltet gulrot

  • 1 gulrot, i tynne staver
  • 2 ss riseddik
  • 1 ss sukker
  • 0.5 ts salt
  • 2 limebåter, saften
  • 1 dl vann

Bánh mì er en av de mest populære rettene i det vietnamesiske kjøkkenet. Vi lager den med tofu eller veganske planteboller, grønnsaker og sriracha-mayo. Resultatet er en smaksbombe av en sandwich: fyldig, knasende og med litt sting.

Tid: 30 min
Allergier: Kan lages glutenfri

SLIK GJØR DU:

  • Skyll og kutt alle grønnsakene, og legg til side.
  • Lag no-time syltede gulrøtter i en bolle. Bland riseddik, sukker, salt, lime og vann til en lake, og hell over gulrøttene til alt blir dekket. Mariner i 20–30 min.
  • Dersom du bruker tofu, kutt disse opp i skiver. Stek tofu eller planteboller i litt matolje i en panne på middels varme. Skru ned varmen når de er blitt gyllenbrune, vanligvis etter 5 min.
  • Bland ingrediensene til marinaden i en liten bolle og hell over tofuen eller plantebollene. La det putre i pannen i rundt 4 min til sausen karamelliseres. Rør godt, og unngå at marinaden svir seg.
  • Stek baguettene som anvist på pakken. Del de ferdigstekte baguettene på langs, uten å skjære helt gjennom.
  • Lag sriracha-mayo (dersom du ikke bruker ferdigkjøpt), og pensle innsiden av baguettene. Fyll med syltede gulrøtter og resten av grønnsakene, tofu eller planteboller. Del baguettene i to, og topp med koriander og litt av marinaden.