Gratinert østers
- 8.00 stk Østers, gjerne store
- 1.50 dl Creme doble
- 1.00 dl Tomatsaus
- 10.00 stk Skiver Pata negra-skinke
- Panko- eller brødsmuler
- Havsalt
- Lime
Creme doble
- 3.00 dl Kremfløte
- 1.00 dl Sherry
- Salt og pepper
Tomatsaus
- 1.00 stk Boks hermetiske tomater
- 1.00 stk Løk
- 3.00 stk Fedd hvitløk
- 4.00 cl Sherryeddik
- 2.00 ss Sukker
- 1.00 ss Tomatpuré
- 1.00 ss Røykt paprikapulver
- Olivenolje til steking
Slik lager du gratinert østers med pata negra som på Nedre Foss Gård
Slik gjør du
- Lag creme doble og tomatsaus i forkant.
- Sett stekovnen på 250
- Legg havsalt i bunnen av en ildfast form. Åpne østers, ta ut skjellmaten og sett den til side.
- Skyll bunnen av østersskjellene og sett dem pent ned i formen med havsalt.
- Legg en spiseskje med tomatsaus i bunnen av skjellene.
- Legg skjellmaten over tomatsausen og legg over en god skje med redusert fløte, creme doble.
- Dekk med en skive med spekeskinke og stek i ovnen i 5-7 minutter.
- Dryss over pankosmuler de siste to minuttene.
- Server med limebåter.
Creme doble
- Kok opp fløte med sherry og reduser til halvparten gjenstår.
- Smak til med salt og pepper og avkjøl
Tomatsaus
- Kutt løk og hvitløk i fine terninger.
- Fres det blankt i olivenolje
- Tilsett tomatpuré og fres i et par minutter til.
- Tilsett sukker og sherryeddik og kok inn.
- Tilsett hermetiske tomater og la sausen koke i ca 15 min på lav varme. Pass på å røre i sausen en gang i blant så den ikke svir seg i bunnen.
- Mos sausen lett med stavmikser og smak til med paprikapulver og litt salt.