Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meksikansk kyllinggryte med kikerter, syltet løk og avocadokrem

Oppskrift på meksikansk kyllinggryte med kikerter, syltet løk og avocadokrem

Oppskrift på meksikansk kyllinggryte med kikerter, syltet løk og avocadokrem

-
+

Meksikansk kyllinggryte

  • 4.00 stk Kyllinglår
  • 1.00 ss Olivenolje
  • 2.00 stk Finhakkede løk
  • 2.00 stk Fedd hvitløk
  • 2.00 ts Paprikapulver
  • 1.00 ts Chiliflak
  • 1.00 ts Kanel
  • 2.00 ss Knust spisskummen
  • 200.00 g Basmatiris
  • 1.00 stk Boks hermetiske kikerter
  • 1.00 stk Boks hermetiske tomater
  • 1.00 stk Terning kyllingbuljong
  • 1.00 ss Hvitvinseddik
  • 0.50 ts Sukker

Avocadokrem

  • 1.00 stk Avocado
  • 0.50 stk Hvitløksfedd
  • 1.00 ss Hvitvinseddik
  • 1.00 stk Klunk olivenolje

 

 

Varm oljen i en stor stekepanne, legg oppi kyllinglår med skinnsiden ned og la dem steke på medium varme i ca. åtte minutter eller til de er gylne.

Snu lårene og legg dem på ene siden i stekepannen. Tilsett ¾ av den finhakkede løken og fres i fem minutter, eller til den mykner.

Ha i hvitløk, paprikapulver, chiliflak, kanel og spisskumin og la det frese i ett minutt.

Tilsett ris, kikerter og tomater, og legg buljongterningen i den tomme tomatboksen.

Fyll boksen med kokende vann, rist den og hell den i kjelen. Hell i to bokser kokende vann til.

Rør godt og la det koke i 30 minutter. Tilsett mer vann om nødvendig.

Slå av varmen, og ta ut kyllingen. La den hvile på et brett i fem minutter, og bruk så to gafler for å rive opp kyllingkjøttet og fjerne skinn og ben. Legg så kyllingen tilbake i pannen.

Legg resten av løken i en liten skaål med eddik og sukker, rør rundt og la stå i to minutter.

 

Ha avocadoen i en mikser med to spiseskjeer vann, hvitløk, eddik og litt olivenolje, og bland sammen til den er myk og uten klumper.

Smak til med salt og pepper, og topp med den syltede løken