Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Artisjokkhjerter med ristet hvitløksmajones

Oppskrift på artisjokkhjerter

Oppskrift på artisjokkhjerter

-
+

Artisjokkhjerter

  • 2.00 stk hele store artisjokker
  • 2.00 sjalottløk
  • 2.00 laurbærblad
  • 5.00 sorte pepperkorn
  • 0.50 sitron

Ristet hvitløksmajones

  • 2.00 eggeplommer
  • 2.00 hele hvitløk
  • 3.00 dl solsikkeolje
  • 1.00 ts dijon sennep
  • 0.50 sitron

Slik gjør du:

Skrell løk og kutt den i skiver. Ha løkskivene, en halv sitron delt i skiver, pepperkorn og laurbærblad i en stor kjele. Kutt av stammen på artisjokkene og legg dem i gryten. Hell over vann til det dekker.

Kok opp og skru ned varmen. La artisjokkene syde. Legg gjerne en kjele eller ­liten stekepanne på toppen, slik at det blir vekt på toppen og artisjokkene ligger under vann mens de trekker.

La trekke til de er møre, cirka 45 min. Artisjokkene skal kjennes som en kokt potet, og bladene skal være lette å nappe av.

Ristet hvitløksmajones

Kutt av toppen av hvit­løken, cirka 0,5 cm, slik at du ser feddene inni hvit­løken mens skallet er på.

Legg hvitløken i en ildfast form og stek den gyldenbrun i en forvarmet ovn på 190 grader, cirka 35 minutter.

Avkjøl hvitløken noe og klem ut alle feddene fra skallet.

Ha hvitløk og sennep i en bolle eller blender og spe oljen inn i en tynn ­stråle. Smak til med salt og sitronsaft.

Server artisjokkene med majonesen som dipp.