Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Hel jordskokk

Knollgodt
Oppskrift på hel jordskokk

Oppskrift på hel jordskokk

-
+

Hel jordskokk

  • 12.00 store, fine jordskokker
  • 3.00 ss smør
  • 3.00 ss solsikkeolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

Skrubb jordskokkene med børste og vann til de er helt fri for jord. Sous vide: kok dem møre ved 90 grader. Ellers kan de kokes møre i vann. Da er det best å holde temperaturen rett under kokepunktet. Tiden avhenger av størrelsen på jordskokkene. De er ferdige når de er møre og myke. Klem på den eller stikk en tynn kniv i midten for å sjekke.

Sil av vannet og avkjøl skokkene. Når de er ­kalde, kan man varme dem hele eller kutte dem i mindre biter. Jordskokk smaker godt når de karamelliseres etter koking. Ha smør og olje i en stekepanne og stek dem gyldne på middels varme. Øs over smør underveis. Smak til med salt og pepper.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen
Knollgodt