Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Hvite asparges med røkt laks og gribichesaus

Den ultimate machogrønnsaken
Oppskrift på hvite asparges med røkt laks og gribichesaus av Kari Innerå

Oppskrift på hvite asparges med røkt laks og gribichesaus av Kari Innerå

-
+

Hvite asparges med røkt laks og gribichesaus

  • 8.00 hvite asparges
  • 8.00 skiver røkt laks
  • 8.00 syltynne skiver lyst brød
  • 6.00 egg
  • 4.00 ss majones
  • 1.00 fedd hvitløk
  • 1.00 ss kapers, finkuttet
  • 1.00 ss sylteagurk, finkuttet
  • 1.00 sitron
  • ramsløk/bladpersille

Slik gjør du

Kutt av bunnen på aspargesen der de slutter å være treaktige. Skrell aspargesen og forvell dem i kokende vann i cirka fire til fem minutter. Avkjøl i isvann. Stek de tynne brødskivene i solsikkeolje i en stekepanne på middels varme til de er sprø og gyldne.

Kok eggene i syv minutter. Skrell fire av eggene og del dem i to. Spar de to siste eggene til gribichesausen.

Gribichesaus

Kutt to egg i terninger og vend sammen med majones, finkuttet kapers, sylteagurk og hvitløk. Smak til med sitron, salt, pepper, persille og ramsløk om du har.

Legg lakseskivene på en tallerken, deretter asparges, egg og gribichesaus. Garner med de stekte brødet og fersk ramsløk om du har, persille om du ikke har.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen