Slik gjør du:
▶ Kutt de fire store potetene til staver på en mandolin. Om du ikke har mandolin, lag isteden potetchips med rotskreller eller ostehøvel.
▶ Legg potetstavene i kaldt, rennende vann i ti minutter. La dem renne godt av seg på papir så de er tørre før de går i frityren.
▶ Varm oljen til 185 grader og friter potetsticksene gyldne. Legg dem over på tørkepapir. Salt dem ved servering.
▶ Renplukk dillen og friter raskt til den er sprø. Legg også den over på tørkepapir.
▶ Skrell mandelpotetene og kok dem i vann til de nesten går i stykker. Sil vannet av, knus potetene lett og la dem dampe i den varme kjelen til alt vannet er fordampet og potetene meler seg.
▶ Press de kokte potetene gjennom en grov sikt eller en tamis. Ha i smøret og to dl varm melk. Rør kraftig om til en glatt potetkrem. Ha i rømmen. Dersom potetkremen er fast i konsistensen kan den spes med varm melk eller mer rømme. Poteter inneholder ulikt med stivelse.
▶ Kremen skal være bløt og luftig. Smak til med salt.
▶ Form rognen til et lite egg ved hjelp av to spiseskjeer. Legg potetkrem på tallerkenen, deretter rogn – med chipsen og dillen rundt.