Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Ristet blomkålpuré og bakt skrei

Kålåkerens diva
Oppskrift på blomkålpuré og bakt skrei

Oppskrift på blomkålpuré og bakt skrei

-
+

Ristet blomkålpuré og bakt skrei

  • 350.00 g nakkestykke av skrei u/skinn
  • 2.00 blomkål
  • 2.00 ss smør
  • 3.00 ss solsikkeolje
  • 2.00 dl melk

Rens blomkålen. Ta en av de største bukettene og høvle tynt på en mandolin. Kutt til noen av bukettene som skal stekes i mindre biter. Høvle toppen av bukettene tynt med en kniv eller rivjern så du får høvlede små blomkålflakes som ligner couscous.

Resten kuttes opp i mindre biter. Ha smør og olje i en vidbunnet kjele. Skru på middens til høy varme, ha i blomkålen og stek dem gyldne. Hell i melk og kok blomkålen mør. Om det er væske igjen i kjelen siles den av før du kjører den stekte blomkålen sammen til en glatt pure, gjerne i en blender. Smak til med salt.

Skreien saltes og bakes i ovnen i ca. 10–12 minutter på 170 grader. Fisken er ferdig når den flaker seg.

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen