Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Rødbete- og kalvetartar

Rød i bunnen
Oppskrift på rødbete- og kalvetartar

Oppskrift på rødbete- og kalvetartar

-
+

Rødbete- og kalvetartar

  • 2.00 rødbeter
  • 1.00 bit pepperrot
  • 400.00 g kalvekjøtt for eksempel lårstykke
  • 3.00 dl solsikkeolje
  • 1.00 bunt estragon
  • 3.00 eggeplommer
  • 1.00 ts dijonsennep
  • 1.00 fedd hvitløk
  • 1.00 dl sukker
  • 0.50 dl eddik

Slik gjør du

Kjør en grovhakket bunt estragon og 3 dl solsikkeolje i en kraftig blender til det er irrgrønt. Sil av og avkjøl.

Lag majones: Pisk sammen eggeplommer, sennep, 1 finkuttet hvitløk. Spe på med estragon­oljen til den blir tykk og fin. Smak til med salt.

Kok opp sukker og eddik i en liten kjele. Skrell og høvle rødbetene på en mandolin. Vend de rå rødbetene i laken rett før servering, så de holder seg sprø.

Kutt kjøttet i små terninger, ca. 0,5 cm. Legg det i en bolle, vend inn revet pepperrot, salt og pepper.

Server kjøttet pyntet med rødbetene og estragonmajonesen.

Rød i bunnen