Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Saltbakt røbetesalat med ferskost

Rød i bunnen
Oppskrift på saltbakt røbetesalat med ferskost

Oppskrift på saltbakt røbetesalat med ferskost

-
+

Saltbakt røbetesalat med ferskost

  • 4.00 rødbeter
  • 5.00 dl grovsalt
  • 2.00 dl rødbetjuice
  • 1.00 ss sherryeddik
  • 3.00 ss akasiehonning
  • 12.00 tynne skiver rugbrød
  • 2.00 ss smør
  • 100.00 g ricotta
  • 2.00 dl bechamelsaus
  • mizunasalat, friseésalat eller lignende

Slik gjør du

Legg rødbetene på en seng av grovt salt i en ildfast form. Strø resten av saltet over dem så det dekker så mye som mulig av betene. Bak ved 170 ° i ca. 1,5 time, avhengig av størrelsen.

Skrell betene og riv dem i mindre biter.

Kok opp rødbetjuice og bland i honning og sherryeddik. Vend og mariner rødbetene i rødbetsausen.

Varm bechamel på svak varme og ha i ricotta. Pisk sammen til en bløt og myk konsistens. ▶ Smak til med salt og pepper. Om du har en chiffonflaske, kan du fylle sausen i denne for et luftigere resultat.

Stek tynne skiver rugbrød i en panne med smør til de er sprø.

Server betene sammen med rugbrød og saus.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen
Rød i bunnen