Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Saltbakt sellerirot med brunet smør og hasselnøtter

Roten til alt godt
Oppkrift på saltbakt sellerirot

Oppkrift på saltbakt sellerirot

-
+

Saltbakt sellerirot

  • 1.00 stor sellerirot
  • 100.00 g ristede hasselnøtter uten skall
  • 1.00 dl brunet smør
  • 2.00 ss sherryeddik
  • 1.00 ss finkuttet gressløk
  • maldonsalt

Salt deig til innbaking

  • 1.00 kg mel
  • 20.00 g salt
  • 0.50 l vann

Slik gjør du

Smelt smøret i en kjele på middels varme og pass godt på. Melkeproteinene vil karamellisere seg og gi smøret farge. Ta det av varmen før det brenner seg. Når det er ferdig skal det lukte litt nøttete og være gyldenbrunt.

Bland sammen alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin med krok. Elt sammen til en elastisk deig, seks minutter på sakte fart.

Skrell selleriroten og kjevle ut deigen. Pakk den rundt sellerien og stek den på bakepapir ved 150 C i cirka én time (avhengig av hvor stor roten er). For å sjekke om den er ferdig kan du stikke i den på undersiden og sjekke om den er mør.

Ha brunet smør og hasselnøtter i en liten kjele. Varm opp smøret, ha i salt, pepper og sherryeddik.  

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen