Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Sellerirot med trøffel og eggeplomme

Roten til alt godt
Oppskrift på sellerirot med trøffel og eggeplomme

Oppskrift på sellerirot med trøffel og eggeplomme

-
+

Sellerirot med trøffel og eggeplomme

  • 1.00 liten sellerirot 
  • 5.00 eggeplommer
  • 4.00 dl solsikkeolje
  • 5–10 g svart vintertrøffel 
  • 2.00 dl brun kyllingkraft
  • 1.00 ss kaldt smør
  • salt, pepper

Slik gjør du

Skrell selleriroten og kutt den i tynne skiver på mandolin (eventuelt ostehøvel). Kok opp kyllingkraft og hell det over selleriroten.

La den trekke til den blir mør på svak varme. Er flakene tynne nok, kan det være nok å bare helle den varme kraften over. Sil av kyllingkraften og bruk den til saus.

Skill eggeplommen fra hviten og legg forsiktig eggeplommen i en liten ildfast form.

Varm opp oljen til 85 grader og hell den over eggeplommene til det dekker. La stå i cirka 30 minutter før servering.

Kok inn kyllingkraften til det halve, og rør inn 1 ss usaltet smør. Smak til med salt/pepper og hell over retten før servering. Høvle trøffel over til slutt. Om du ikke har hel trøffel er tartufato på glass et bedre alternativ enn trøffelolje, som er for parfymert.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen