Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Sellerirotsalat og spekeskinke

Roten til alt godt
Oppskrift på sellerirotsalat og spekeskinke

Oppskrift på sellerirotsalat og spekeskinke

-
+

Sellerirotsalat og spekeskinke

  • 1.00 stor sellerirot
  • 16.00 tynne skiver spekeskinke gjerne Iberico bellota
  • 8.00 tynne skiver loff eller annet lyst brød
  • 3.00 ss solsikkeolje / nøytral olje
  • 3.00 ss olivenolje

Slik gjør du

Skrell selleriroten, bruk et noisettejern for å lage sellerikulene. Kok selleriene i vann til de er møre.

Sil av vannet, og la dem dampe av.

Stek loffskivene gyldne i en stekepanne med solsikkeolje.

Stek selleriroten i en annen panne med olivenoljen. Smak til med salt og pepper.

Serveres med tynne skiver spekeskinke, og eventuelt confiterte biter spekeskinke (hvis du har rester av spekeskinke tilgjengelig bakes disse i olje på cirka 100 grader C).

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen