Slik gjør du
Eggeplommene er gravet, tørket og revet over på denne retten, denne prosessen tar tre dager, så man kan sløyfe den.
Alternativt: bruk konfiterte egg som i oppskriften til sellerirot med trøffel og eggeplomme på Smak.no.
Gravet og tørket eggeplomme
Strø salt i bunnen av en liten boks, legg rå eggeplomme i boksen og hell over salt til det dekker. La ligge i 24 timer. Løft de så opp og tørk dem et varmt sted til de er helt tørre.
Salte mandler
Legg mandlene i en liten kjele, fyll på vann til det dekker. Ha i tre ss salt. Kok i fem minutter. Sil av vannet og legg dem i en liten form. Rist mandlene i ovn på 190 grader til de er sprø. Kutt dem opp i mindre biter når de er kalde.
Kutt av bunnen på aspargesen. Skrell aspargesen og legg halvparten av aspargesen til side til de som skal stekes.
Syltede asparges
Kok opp vann, eddik og sukker. Legg halvparten av aspargesen i laken mens den er varm. La aspargesen trekke i laken i minimum 30 minutter. Kutt aspargesen opp i biter ved servering.
Stekte asparges
Stek resten av aspargesen i stekepanne med tre ss solsikkeolje på middels temperatur til de er brune. Kutt opp aspargesen og smak til med salt.
Mandelmelk
Kan kjøpes ferdig, varmes forsiktig og skummes opp i en stavmikser. Alternativt kan salte mandler som er knust i en morter trekkes sammen med melk på lav varme. Sil av mandlene og skum opp melken i en stavmikser.
Anrett aspargesen på tallerkenen, dryss mandler og revet eggeplomme over, og server med mandelmelkskum.