Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Syltet løk

Lykkelig løk
Oppskrift på syltet løk av Kari Innerå

Oppskrift på syltet løk av Kari Innerå

-
+

Syltet løk

  • 4.00 salatløk
  • 2.00 ss svarte sesamfrø
  • litt koriander
  • 0.50 dl soppsoyasaus
  • 1.00 dl yuzusaft (eventuelt saft fra bitre appelsiner eller lime)
  • 1.00 dl sukker
  • 3.00 dl vann

Skrell løken og kutt den i to på langs. Legg løken med snittsiden ned på fjølen og snitt av rotfestet så du klarer å plukke løkskivene fra hverandre én og én.

Kok opp sukker og vann, soppsoya og yuzusaft. Hell over løken og la den stå i minst to timer før den brukes. Løken holder seg lenge i kjøleskap.

Server romtemperert, overdrysset med finsnittet koriander og svarte sesamfrø.

Lykkelig løk