Risnudler med peanøttsaus og grønnsaker
- 1.00 stk Fedd hvitløk, knust eller finhakket
- 1.00 stk 2,5 cm stort stykke ingefær, skrelt og revet
- 3.00 ss Peanøttsmør
- 1.00 ss Riseddik
- 1.50 ts Fiskesaus
- 1.00 ss Sesamolje
- 1.50 ss Søt soyasaus (ketjap manis)
- 150.00 g Brede, flate risnudler
- 0.50 stk Grønn squash i ca. 1 cm tykke staver
- 0.50 stk Rød paprika, skåret i 1 cm tykke staver
- 0.50 stk Gul paprika, skåret i 1 cm tykke staver
- 100.00 g Bønnespirer
- 4.00 stk Vårløk, hakket
- 1.00 dl Fersk koriander, hakket
Slik gjør du:
- Kok opp saltet vann i en gryte.
- Lag en saus av hvitløk, ingefær, peanøttsmør, riseddik, fiskesaus, sesamolje og søt soya. Rør inn litt av det varme kokevannet for å gjøre den mer rennende.
- Ha nudler, squash og paprika i gryten og kok i 4-5 minutter til nudlene er myke.
- Hell av vannet og ha nudlene og grønnsakene tilbake i gryten.
- Rør inn sausen.
- Ha i bønnespirene og rør.
- Topp med vårløk og koriander og servér.