Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Middag

Helstekt and

Helstekt and

Helstekt and

-
+

Helstekt and

  • 1.00 stk and fra f.eks. Holte Gård, vekt på ca. 2,6 kilo
  • salt og pepper

En virkelig festmiddag er den klassiske oransje-anden: helstekt med pastinakk, endivie og appelsin-sviskesaus.

Dagen før legges endiver i vann over natten for å minske bittersmak. Begynn med sausen og forbered grønnsaker og potetmos før du går løs på anden. 

Fjern halebenet og ekstra fett. Rut hele anden, dette vil fordele fettet og gjøre den sprøere. Salte og pepre godt.

Stek anden på 200 grader i 20 minutter med brystet opp. Fjern lårene, som stekes i 25 minutter til - til de faller av benet.

Stek resten av anden i ti minutter til, med lårene. Ta ut av ovnen, og la kjøttet hvile i fem minutter.

Skjær pent av brystene og del (litt på skrått) hvert i åtte skiver. Ha på maldonsalt og del lårene på tvers så det blir et halvt per person. 5) Server med grønnsakene, potetmos og saus.

Se viner som passer til:

Fugl i Vindatabasen