Legg kjøttstykkene i vann og kok raskt opp. La det koke i fem minutter før du heller av vannet.
Kjør ananasen til en puré med stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Finhakk chili, sitrongress, ingefær og hvitløk.
Legg kjøttet tilbake i gryten og la det marinere i ananas, chili, sitrongress, ingefær, hvitløk, sukker, salt og buljongpulver i minst 30 minutter, gjerne over natten.
Hell kokosvannet i gryten og kok opp. La gryten putre på lav varme til kjøttet er mørt, 1–2 timer.
Skrell og del opp gulrøttene og løken grovt opp. Ha grønnsakene i gryten og la alt koke i ytterligere 30 minutter.
Bland maisenna inn med litt kaldt vann og ha i gryten. Se på gryten hvor høy vannstanden opprinnelig var, og fyll opp med mer vann til den når streken matvarene har etterlatt seg. Kok videre i ti minutter. Smak eventuelt til med litt fiskesaus.
Server med baguette, ris eller nudler, og gjerne små skåler med fiskesaus og chili til å dyppe biffbitene i.