Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Miss Gins mat

Bò kho – vietnamesisk biffgryte

Denne biffgryten tar oksekjøtt til nye høyder

-
+

Bò kho

  • 1 kg okseskank (eller annet seigt storfekjøtt)
  • 3 skiver ananas
  • 1 stk chili
  • 3 stk sitrongress
  • 5 skiver ingefær
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 2 ss buljong
  • 1 pose bò kho-krydderblanding
  • 1 l kokosvann
  • 2 ss maisenna
  • 2 dl vann
  • 4 stk gulrøtter
  • 1 stk stor løk
  • fiskesaus (eventuelt)

Slik gjør du

  • Del kjøttet i 3x3 centimeter store terninger.
  • Legg kjøttstykkene i vann og kok raskt opp. La det koke i fem minutter før du heller av vannet.
  • Kjør ananasen til en puré med stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Finhakk chili, sitrongress, ingefær og hvitløk.
  • Legg kjøttet tilbake i gryten og la det marinere i ananas, chili, sitrongress, ingefær, hvitløk, sukker, salt og buljongpulver i minst 30 minutter, gjerne over natten.
  • Hell kokosvannet i gryten og kok opp. La gryten putre på lav varme til kjøttet er mørt, 1–2 timer.
  • Skrell og del opp gulrøttene og løken grovt opp. Ha grønnsakene i gryten og la alt koke i ytterligere 30 minutter.
  • Bland maisenna inn med litt kaldt vann og ha i gryten. Se på gryten hvor høy vannstanden opprinnelig var, og fyll opp med mer vann til den når streken matvarene har etterlatt seg. Kok videre i ti minutter. Smak eventuelt til med litt fiskesaus.
  • Server med baguette, ris eller nudler, og gjerne små skåler med fiskesaus og chili til å dyppe biffbitene i.