Bò nuong lá lot – vietnamesisk oksekjøtt i lá lot-blader
Gin Nguyen
Sigurd Fandango
-
+
Bò nuong lá lot
200gkjøttdeig av svin
200gkjøttdeig av storfe
0.5sssitrongress
.25stkløk
0.5tssesamolje
0.5tsfemkrydder
1sssoyasaus
1ssolje
1sshonning
0.5tspepper
1sssukker
2tssalt
1ssbuljongpulver
1sssesamfrø
2ssknust peanøtt
2poser lá lot-blader
SLIK GJØR DU
Finhakk sitrongress, løk og hvitløk – bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
Rist sesamfrø og peanøtter i en panne til de er gylne.
Skyll lá lot-bladene i kaldt vann og bruk en salatslynge for å fjerne mest mulig vann.
Sorter vekk bladene som er for små til å pakke inn en teskje kjøtt med, og finhakk dem.
Behold stilkene på de store bladene.
Bland alle ingrediensene bortsett fra de store bladene sammen i en bolle.
Lag små rulader med cirka 1 teskje kjøtt i hvert blad. Fest ruladen ved å stikke stilken ned i ruladen, og tre ruladene på grillspyd, 5–6 stykker på hvert spyd.
Legg dem gjerne på grillen, men det enkleste er å steke dem på middels varme i en stekepanne med litt olje i. Server med dippsaus tilsmakt med ananas.